Wat hebben een sterrenchef en interieurarchitect met elkaar gemeen?

Ik ben dol op koken en lekker eten! Ik heb een hele serie kookboeken van Ottolenghi en probeer regelmatig iets nieuws uit. Maar een sterrenchef? Nee, dat ben ik zeker niet.

Een sterrenchef heeft een verfijnde smaak, veel kennis van ingrediΓ«nten, een netwerk van top-leveranciers en eindeloos veel geduld om een gerecht tot in de perfectie te blijven verbeteren.

Hetzelfde geldt voor π™žπ™£π™©π™šπ™§π™žπ™šπ™ͺπ™§π™–π™§π™˜π™π™žπ™©π™šπ™˜π™©π™ͺπ™ͺ𝙧.

Een ruimte inrichten kunnen we allemaal wel. Het is leuk, creatief en het samen stellen van kleuren, materialen en ideeΓ«n geeft al snel voldoening.

Maar een sterren interieur ontwerpen, een ruimte die niet alleen esthetisch klopt, maar ook zo doordacht is dat het praktisch werkt, dat vraagt om π™«π™–π™ π™’π™–π™£π™¨π™˜π™π™–π™₯. Om een enorme kennis van materialen, van licht (inval), van verhoudingen en een steengoed netwerk aan de juiste leveranciers. En vooral geduld om steeds te blijven finetunen, net zolang tot alles klopt.

Want net als bij een gerecht proef je het verschil tussen β€˜lekker’ en β€˜onvergetelijk’.

En dat verschil zit in de details.

Vorige
Vorige

Waarom zijn zoveel interieurs één pot nat?

Volgende
Volgende

Komt een interieur bij de dokter…